maanantai 11. lokakuuta 2010

Super Mario Bros. ja viikset

Kaikki tietää, mikä on Nintendo 8-bittisen legendaarisen peli. Eikä se oo Duck Hunt. Se on Super Mario Bros, peli, jossa viiksekäs putkimies Mario pelastaa prinsessan kulkemalla läpi lihansyöjäkasvien ja tappajasienien kansoittaman maan.

Täytyy nostaa hattua pelintekijöiden luomalle maailmankuvalle, jossa sankarimiehellä on viikset. Kun pienestä pitäen iskostetaan päähän, että ilman viiksiä en voi olla sankari, se jättää monesti ristiriitaisia tunteita aiheuttavista viiksistä hyvän kuvan pienen ihmisen maailmaan. Tietenkin täytyy muistaa, että peli on tehty 80-luvulla, jolloin kaikilla sankareilla oli viikset. Milloinkas se Ritari Ässä tehtiinkään? Niin.

Itse Marion viiksistä. Ne ovat mukavasti ylöspäin taittuvat ja ajalleen tyypillisesti hyvin muhkeat. Viikset eivät ole liian ylevät, sillä onhan Mario siviiliammatiltaan kuitenkin putkimies, joka antaa tekojen puhua puolestaan. Maailman tunnetuimmalla piirretylle viiksihahmolle prinsessan pelastus on oikein hyvä tehtävä. En tiedä kasvaako parta pahoille, mutta viikset ei ainakaan.

2 kommenttia:

  1. tuo oli hauska juttu.mariolla on tosiaan komeat viikset. Mario on paras putkimies. nyt ainakin tiedän että kaikilla putkimiehillä on viikset. t.Juuso 7 V.

    VastaaPoista
  2. Voiko tuon kuvan kopioida?

    kiitos jos saa! Terv.Aino

    VastaaPoista