sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Luonnollisuus voitti

Iltalehti järjesti verkkosivuillaan äänestyksen, jossa haettiin Suomen komeimpia viiksiä. Näet finalistit täältä. Joukkoon mahtui viidettoista erilaiset pensselit. Tosin numerot kolme ja viisi olivat joidenkin mielestä vähän rajatapauksia, sillä miehillä on viiksien lisäksi myös partaa. Yhtä kaikki, onneksi minun ei tarvinnut valita voittajaa. Se olisi ollut vaikeaa.

Iltalehti julkisti voittajan eilen. Voittajaksi selvityityi numerolla yhdeksän kilpaillut Kauko Keränen Lappeenrannasta, joka on kantanut viiksiään ylpeydellä jo 27 vuoden ajan. Viiksiblogi onnittelee voittajaa. Kuva ohessa.

Kaukon viikset ovat ns. poirotviikset. Luonnostaan ylöspäin taittuvat ja erittäin herrasmiesmäiset. Iltalehdessä Kauko kertoo viiksien kääntyvän ylöspäin hänen positiivisen luonteensa vuoksi.

Viikset ovat niin vahva osa Kaukon persoonaa, että hänen leikatessaan viiksensä pois 1983, hänen tyttärensä oli alkanut itkemään. Iltalehden mukaan "sitä itkua kesti kaksi tuntia."

Monet nuoret tytöt haaveilevat huippumallin urasta. Kauko toimii heille hyvänä esimerkkinä. Sillä jos haluaa huippumalliksi, huipulle pääsyyn vaikuttaa ulkomuotoa enemmän mallin persoonallisuus. Tämä ajattelu toimii myös viiksikilpailussa. Useiden miehisten viiksien joukosta voittajaksi selviytyy mies, jolle viikset eivät ole pelkkä asuste. Luulenpa, että Kaukon kaltaiselle miehelle viikset ovat elämäntyyli, ideologia ja itsenäiset lapset maailmalla.

1 kommentti: