sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Blogin aloitus

Viikset. Viikset. Kuinka onnistunut onkaan tuo suomen kielen sana, jolla tarkoitetaan miehen nenänaluskarvoja. En osaa ajatella kuvaavampaa sanaa kyseisille karvoille. Viikset ovat hiusten ohella ihmiskehon ainoat karvat, joihin viitataan omalla termillään. Muihin karvoihin viitataan etuliittellä, kuten nenäkarvat, kainalokarvat tai ihokarvat. Tämä kertoo viiksien erikoislaatuisuudesta. Ne eivät ole mitkä tahansa karvat, ne ovat viikset.

Viiksiä on yhtä monenlaisia kuin on kantajiakin, joten koko liuta etuliitteitä on paikallaan, kun aikomuksena on kuvailla viiksiä tarkemmin. On mursuviiksiä, daliviiksiä, poirotviiksiä ja nuorten miesten amisviiksiä. Etelä-Suomen Sanomat ovat tehneet suppean, mutta hyvän listan erilaisista viiksistä. Alkuperäisen kuvan löydät täältä.

Tässä blogissa tulen tarkastelemaan eri viiksityyppien lisäksi viiksimuotia ja sen trendejä eri vuosikymmeninä, kuuluisia viiksekkäitä henkilöitä ja kaikkea viiksiin liittyvää. Myös kirjoitus viiksekkäistä naisista on tulossa. Voit ehdottaa aiheita jättämällä kommentteja.

Aamulehden mukaan vain alle kolmella prosentilla suomalaismiehistä on viikset. Se on minusta liian vähän. Tämä blogi on minun panokseni viiksekkäämmän katukuvan puolesta. Viikset nousevat mediassakin esille yhä useammin. Toivottavasti lapsemme perivät viiksekkäämmän maan.

1 kommentti: